JADUAL CARUMAN EPF 2012 PDF

KADAR CARUMAN Januari / January – Hingga Sekarang / Till Now LEMBAGA KUMPULAN WANG SIMPANAN PEKERJA. Majikan yang memotong PCB mengikut Jadual Potongan Cukai. Bulanan .. Jumlah caruman KWSP atau Kumpulan Wang Lain Yang. Senarai Pembekal Perisian Penggajian/Majikan Yang Menepati Spesifikasi PCB // . Saraan bulan yang diterima adalah RM25, (potongan KWSP dirujuk kepada Jadual Potongan Cukai Bulanan (potongan KWSP kena cukai sahaja ditolak dengan jumlah caruman KWSP (termasuk.

Author: Mezijind Vokora
Country: Djibouti
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 6 October 2004
Pages: 38
PDF File Size: 11.5 Mb
ePub File Size: 14.46 Mb
ISBN: 756-5-31894-865-4
Downloads: 41153
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fegul

Maklumat yang diperlukan adalah seperti berikut:. That means, please let your employer know! Seorang pekerja menerima saraan bulanan berjumlah RM11, Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Borang yang telah lengkap diisi dengan maklumat-maklumat yang diperlukan hendaklah dikemukakan ke mana-mana fpf LHDNM yang berdekatan.

A Human Resource practitioner in his normal daily life and consummate blogger in his free time. Majikan perlu memberikan maklumat pekerja yang lengkap dan betul semasa mengemukakan bayaran PCB.

Learn how your comment data is processed. Pengisian borang perlu dilakukan oleh pekerja. Untuk mendapatkan penerangan cara pengisian borang, sila buat pilihan faksimili di menu seterusnya.

  JUKI MO-644D MANUAL PDF

Lembaga Hasil Dalam Negeri

Seorang pekerja telah berkahwin dan isteri tidak bekerja. Pengguna rpf dibenarkan untuk tuntut melebihi had yang dibenarkan. Pengemukaan semula bayaran PCB boleh dikenakan kompaun sekiranya bayaran dibuat selepas hari kelima belas bulan berikutnya. Di bawah kaedah pengiraan berkomputer, sistem secara automatik akan menghadkan tuntutan pelepasan KWSP dan insuran nyawa kepada RM6, Most easily accessed via his Twitter account.

EPF will be issuing a new monthly statutory contribution schedule soon. Higher disposable income will support higher consumption thus generating domestic economic growth.

Suami menuntut potongan bagi 3 orang anak dan isteri menuntut potongan bagi 2 orang anak. Once you have made your choice, please take note of the next few paras that we are going to write,especially if you decide to maintain the current rate. Secondly, individual employees may wish to take note that eepf higher disposable income may attract higher rate of income tax for certain group of employees.

Notify me of new posts by email. Kerajaan berharap ini dapat menggalakkan lebihan perbelanjaan yang akan dapat membantu pertumbuhan ekonomi domestik ]. Berkahwin dan pasangan bekerja. This site uses Akismet to reduce spam.

Di bawah kaedah ini, mana-mana orang yang tanpa sebab munasabah tidak mematuhi subkaedah 10 1 caguman Kaedah 13 adalah melakukan suatu kesalahan dan jika disabitkan, boleh didenda tidak kurang daripada RM dan tidak melebihi RM20, atau penjara untuk tempoh tidak melebihi enam bulan atau kedua-duanya sekali. Completed epr should be submitted to the respective employers for submission to EPF.

  CULTIVO ALSTROEMERIA PDF

Reduction of Employees’ EPF Statutory Contribution Rate

Salinan kad pengenalan perlu disertakan bersama-sama borang permohonan. Pengemukaan semula bayaran PCB boleh dikenakan kompaun sekiranya bayaran dibuat selepas daripada tarikh yang ditetapkan.

Pasangan suami dan isteri yang bekerja mempunyai 5 orang anak. Notify me of follow-up comments by email. Kategori 3 Jadual Potongan Cukai Bulanan atau Kaedah Pengiraan Berkomputer adalah terpakai jika seseorang pekerja yang telah bercerai, kematian suami atau isteri atau bujang dengan anak angkat.

PCB ditentukan seperti berikut:. First, less contribution means less savings for the future. Seorang pekerja menerima saraan bulanan berjumlah RM10, Beliau tidak mempunyai anak. That gives an additional income of RM63 for an employee to dispose into the economy.

Masjid Bandaraya Kota Kinabalu. Jika suami dan isteri memilih untuk menuntut potongan anak tertentu, PCB suami dan isteri akan ditentukan mengikut Kategori 3 KA1?